Subašić za N1: Nisam zadovoljna sa godinama, ali jesam sa presudom

Vijesti 30. jun 202116:36 > 16:46
Podijeli:
Izvor: N1

"Žrtva nikad nije zadovoljna, ali ipak 12 godina je važno da im se presudilo", kazala je za N1 danas Munira Subašić, nakon presude Simatoviću i Stanišiću danas u Haagu.

 

Žrtva nikad nije zadovoljna, ali ipak 12 godina je važno da im se presudilo. Oni su odgovorni za Bosanski Šamac, to je veza između BiH i Srbije. Ovo je UZP. Ja sam to čula od jednog vrlo važnog službenika u Haagu. Nad nama je počinjen genocid, nad nama i našom djecom. Bitno je da su presuđeni“, kazala je Subašić za N1 danas nakon presude.

Prošlost se ne može vratiti, ali ja bih poručila mladim u Srbiji i RS da se od mržnje ne živi. Srbija je organizator zločina, htjeli su napraviti Veliku Srbiju od Jugoslavije. Presuda je pala, nisam zadovoljna sa godinama, ali sam zadovoljna s presudom“, dodaje i poručuje:

“Žalit ćemo se na presudu”.

Još je kazala da mladi moraju graditi bolju budućnost.

Ići ćemo dalje, morat će se ovo još proširiti. Oni su presuđeni, Srbija je presuđena. Mladi neka grade bolje sutra, neka grade povjerenje. Mladi to mogu učiniti, ja im poručujem kao majka od 75 godina da imaju bolju budućnost“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar