Sud još nije donio odluku o prijedlogu Tužilaštva BiH u slučaju “Respiratori”

Vijesti 11. mar 202110:22 3 komentara
N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jučer je iznijelo prijedlog za određivanje mjera zabrane obavljanja dužnosti federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministrici finansija Jelki Milićević, kojima se sudi za zloupotrebu položaja i nesavjestan rad prilikom prošlogodišnjeg uvoza respiratora.

“Odluka po prijedlogu Tužilaštva BiH za izricanje mjera zabrane optuženima u predmetu Novalić Fadil i dr. nije donesena. Ista će biti donesena u zakonskom roku i otpremljena strankama. Javnost će o istoj moći biti informisana od strane Suda tek nakon što Sud zaprimi poštanske povratnice o urednom zaprimanju pisanog otpravka rješenja od stranaka i branilaca”, naveli su za N1 iz Suda BiH.

Tužilaštvo je također zatražilo zabranu obavljanja dužnosti i za Fikreta Hodžića, direktora firme “F.H. Srebrena malina”, a za ovo troje optuženih, kao i za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, predložene su i mjere zabrane posjećivanja službenih prostorija i sastajanja sa određenim osobama sve do donošenja prvostepene presude.

Odbrane optuženih su ocijenile da je prijedlog neosnovan, neargumentovan i nepotkrijepljen dokazima, te zatražile da bude odbijen.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare