Sudar vlakova kod Novske, više je mrtvih i ozlijeđenih

Nova TV

Najmanje dvije osobe poginule su u sudaru putničkog i teretnog vlaka koji se večeras oko 21 i 30 sati dogodio između Novske i Rajića u Hrvatskoj, doznaje se službeno, a prema najnovijim informacijama broj mrtvih i dalje raste.

Sudarili su se teretni i putnički vlak u okolici Novske. Puno je ozlijeđenih, a akcija spašavanja je u tijeku.

Kako doznajemo od ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipa Kolodzieja, njima je pristiglo 11 ozlijeđenih osoba. Obrada je u tijeku pa će se o težini ozljeda više znati naknadno, ali kaže da ima i teže ozlijeđenih.
Žurne službe na terenu

“Oko 21.35 stigla je dojava da je u mjestu Rajić putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak. Sve žurne službe su na terenu i pomažu unesrećenim ljudima”, javila je PU sisačko-moslavačka.

Nesreća se dogodila oko 2 km od postaje Rajić (Novska) prema Okučanima. Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Hrvatski crveni križ javlja da su njihovi timovi na putu prema Novskoj te da su ostali interventni timovi u stanju pripravnosti i spremni su djelovati čim za to bude postojala potreba.
Ima ozlijeđenih i mrtvih

Oglasili su se iz Hrvatskih željeznica.

“Večeras 9. rujna oko 21 i 30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska.

HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba”, napisali su.

Neslužbeno doznajemo da su poginuli strojovođa i kondukter. No vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Marijo Paluh za 24sata je kazao da ima informacije o tri poginula i osam ozlijeđenih.

“Svi ozlijeđeni su zbrinuti i trenutno sve ekipe pregledavaju prostor. Trenutno nema naznaka da je netko ostao zarobljen”, rekao je Paluh.
Stiže državni vrh

Na mjesto nesreće uputio se državni vrh – premijer Andrej Plenković, ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš i Marin Piletić te župan Ivan Celjak.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da ima više poginulih i ozlijeđenih koji se prebacuju u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!