Sukob Konakovića i Zahiragića: Kupiš Šilju, Jakuba, Muju, Nijaza

Vijesti 08. dec 202211:33 9 komentara
F.Z./N1

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, gostujući na Federalnoj televiziji, rekao je za Osmorku koja je u koaliciji sa HDZ-om i koja vrši pregovore oko formiranja vlasti, da ''su oni raspalili roštilj, a da im je zec još u šumi''. Odgovorio je i predsjednik NiP-a Elemedin Konaković.

”Volja Bošnjaka je da se ne otima i ne krade”, poručio je predsjednik stranke Narod i pravda, Elvedin Konaković, na Twitteru.

”Kupiš Šilju, Jakuba, Muju, Nijaza, pokušaš kupiti i sve ostale i pričaš o volji Bošnjaka u klubu Bošnjaka. Kad shvatite da nije volja Bošnjaka da kupujete i ‘završavate’ ljude možda nešto od vas bude”, poručio je Konaković odgovorivši tako Stranci demokratske akcije koja će, uz DF, biti u opoziciji.

Naime, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, gostujući na Federalnoj televiziji, rekao je kako ”su oni raspalili roštilj, a da im je zec još u šumi”. ”Posredni izbor za Dom naroda Parlamenta Federacije još uvijek nisu provedeni, nisu gotovi tako da se SDA isključivo iz tog razloga još nije uključivala u priču oko formiranja vlasti i eventualne raspodjele pozicija, koalicija i odnosa”, poručio je Zahiragić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare