Šulić: Izetbegović je u ratu bio u sefu, pa zato poziva na rat

Vijesti 27. jul 202215:33 5 komentara
N1

"Nikome normanlom na Balkanu, pogotovo u BiH nije potrebno prebrojavanje. Ko god može to da sasluša i da ne reaguje nije normalan", reakcija je Denisa Šulića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, na izjavu lidera Bakira Izetbegovića o prebrojavanju Bošnjaka.

“Političko Sarajevo i gospodin Izetbegović nastavljaju i dalje da siju sjeme mržnje u BiH i da se kunu u suživot. Ne možete da se kunete u suživot , a da onda pozivate na haubice, lovce, tenkove. To nije suživot to je agresija. Zbog toga mi je drago da imamo mudro rukovostvo RS”, kaže Šulić.

Smatra da se ipak iz RS-a može čuti spremnost na dijalog o svim političkim pitanjima koje su bitne za građane BiH.

“Nama u RS ni približno neće pasti na um da damo ni približno tako sličnu izjavu kao što je g. Izetbegović. Dok je RS, njenog rukovodstva, mi nikada nećemo pozvati na rat. Nama nije potreban rat, Gospodin Izetbegović je u ratu, kažu bio sakriven u nekom sefu pa možda zato poziva na rat”, naglasio je Šulić.

Dodaje i da Izetbegović nije jedini koji daje ratnohuškačke izjave, nego i Komšić, ali i drugi političari iz Federacije BiH, kako smatra Šulić, koji veoma često pod patronatom međunaordne zajednice daju takve izjave.

Dodao je da je siguran da će građani Federacije BiH kazniti sve one koji pozivaju na rat, a one politčke subjekte koji nemaju svoj program, pozvao je da odu u penziju.

Komentarisao je i izjavu Izetbegovića o mladim i robotima, ocjenivši je kao potpuno nesmotrenu.

“Na nama je u Republici Srpskoj da nađemo način kako da mlade ljude spriječimo u odlasku. Da im ponudimo kvalitetno rješenje stambenog pitanja, zaposlenja i drugo. Pozivam i ljude u Federaciji BiH da na isti način rješavaju položaj mladih”, naglasio je Šulić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare