Suspendovana glavna urednica informativnog programa BHT1 Jelena Radojević-Kapor

Vijesti 16. maj 202216:12 > 17. maj 2022 14:58 4 komentara
N1

Glavna urednica informativnog programa Jelena Radojević-Kapor suspendovana je sa ove pozicije te je kao vršilac dužnosti na ovu poziciju postavljen Dejan Petrović, potvrđeno je za N1.

Direktor BHT1 Mario Vrankić danas je donio odluku o pokretanju suspenzije urednice informativnog programa Jelene Radojević – Kapor.

Ona se suspenduje se sa radnog mjesta zbog pokrenutog disciplinskog postupka za teže povrede službene dužnosti, odnosno radnih obaveza iz Zakona o radu u institucijama BiH, a što podrazumijeva zloupotrebu i prekoračenje službenih ovlaštenja, ali i kontekst neizvršavanja ili nesvjesnog i nemarnog vršenja povjerljivih poslova, potvrdio je glasnogovornik ove televizije Seid Masnica.

Suspenzija počinje važiti od danas, 16 maja. S obzirom da će uskoro biti formirana komisija i pokrenut će se disciplinski postupak, još se uvijek ne mogu davati precizne informacije o decidnim razlozima koji su prethodili suspenziji.

Suspendovana Radojević – Kapor će primati 70 posto plate, te će ovakva odluka trajati do kraja suspenzije. Iz BHT 1 poručuju da informativni program nastavlja sa svojim radom, s obzirom da će redakciju do okončanja ovog postupka voditi Dejan Petrović, urednik informativnog programa televizije.

Odmah je uslijedila i reakcija predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

“Sinhroni napadi na srpske kadrove na BHRT-u koji se nažalost odvijaju uz prećutnu saglasnost članova Upravnog odbora BHRT-a iz Republike Srpske koje je imenovao SNSD, se očigledno nastavljaju. Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu. Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u”, kazao je Šarović.

Javnost će uskoro biti detaljnije informisana o razlozima smjene urednice, saopštili su sa BHT1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare