Sutra počinje biciklistički maraton Bihać-Srebrenica

Vijesti 07. jul 202214:43 > 14:51
Podijeli:
Izvor: N1

Više od 300 biciklista i ove godine će biciklističkim maratonom Bihać - Srebrenica pod motom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi", obilježiti godišnjicu genocida u Srebrenici i odati počast nedužnim žrtavama. Predsjednik Kluba ekstremnih sportova "Limit“ Ermin Lipović za N1 ističe da učesnici dolaze iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja, EU i SAD.

“Najstariji učesnik dolazi iz Velenja, iz Slovenije, ima 83 godine, dok je najmlađi jedan dječak od 9,5-10 godina starosti iz Bihaća”, naglašava Lipović

Dodaje kako će za učesnike biciklističkog maratona u Ključu biti organizovano klanjanje džuma namaza, dok će dan kasnije u Jajcu, u gradskim džamijama učesnici prisustvovati Bajram namazu.

“U Sarajevo stižemo 9. jula u kasnim popodnevnim satima, kolektivno noćenje nije obezbijeđeno, ali su svi učesnici u privatnoj režiji uspjeli da osiguraju sebi smještaj. Dan kasnije okupljanje je u Semizovcu i polazak prema Potočarima, to je ujedno i posljednja etapa maratona koja je i najzahtjevnija jer se prelaze dvije visoravni što izizskuje dodatni napor”, kaže Lipović.

Nekoliko stotina građana okupilo se i sinoć na Gradskom stadionu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad