Sutra ročište o produženju pritvora Branislavu Zeljkoviću

Vijesti 13. okt. 202121:031 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

U banjalučkom Okružnom sudu u 9:00 ujutro u četvrtak, 14. oktobra ove godine, bit će održano ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut, potvrđeno je za N1.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije Travel for Fun, Saša Marković, direktor firme Promeding, Dragan Dubravac i direktor firme Prokontrol, Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

Institut za javno zdravlje RS je od pomenutih firmi po cijenama većim od tržišnih, vršio javne nabavke na početku pandemije, u proljeće 2020. godine, prilikom čega je pribavljena protivpravna imovinska korist od oko 800.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar