Sve o novom toplotnom valu u Novom danu saznajte od Nedima Sladića

Vijesti 18. jul 202207:18 0 komentara
Nedim Sladić (Nova BH)

Brojne teme i gosti u Novom danu u ponedjeljak 18. jula.

Dok članice Evropske unije ubrzano pune skladišta plina kako bi zimu dočekala puna, a plinovod Sjeverni tok 1 privremeno je zatvoren zbog održavanja, mnogi si postavljaju pitanje što bi se dogodilo da Kremlj odluči ventile na tom plinovodu ostaviti zavrnutima i nakon 21. jula. O mogućim scenarijima, najnovijem poskupljenju plina za potrošače u BIH, Nihad Harbaš – predsjednik Sekcije mašinskih inžinjera Komore FBIH gost je Novog dana.

Pošto bi Sarajevo trebalo biti etički i urbani uzor pa šaljemo nadležnim instancama jednu relaksirajuću ideju: uklonite politiku, ratove i krv iz naziva ulica i unesite malo veselja u našu tmurnu svakodnevnicu – napisao je Ozren Kebo nakon što su imena mostarskih ulica nazvanih po ustaškim zločincima odjurile u historiju. Istu inicijativu uputili su i predstavnici SABNOR-a, kulturnih institucija, intelektualci. Nijaz Skenderagić – potpredsjednik SABNOR-a BIH i Mirko Raca – predsjednik banjalučkog Društva “Josip Broz Tito” gosti su Novog dana.

“Ipak sam prije svega htjela biti majka, a ne najbolji terapeut.” Nisam željela da me vlastuito dijete doživi kao osobu koja ga neprestano tjera na nešto. Namjeravala sam da budem krilo u koje će pobjeći kad nešto ne može” – ovako svoju životnu priču započinje Azra Ljaić – Pekaz majka djeteta sa autizmom. U Novom danu je nastavlja kroz knjigu “Moja nevidljiva priča” koja je već dobila odlične kritike.

Govorimo i o predstavi “Narodni poslanik” koja tretira temu osvajanja vlasti u provinciji. Inspiracija su lokalni političari i njihovo ponašanje. Predstavu su postavili gračanički glumci amateri, koji rade i postoje više od 70 godina. U predstavi igra i jedna gradska vijećnica. O spoju politike, glume, rada sa mladim za Novi dan govore glumci Mersiha Jogunčić i Maid Džaferović.

Visoke temperature zahvatile su pojedine delove Evrope, koja se jedva oporavila od poslednjeg toplotnog talasa. Suše i šumski požari pogodili su Španiju i Portugal, a vrućina se proširila na Francusku i Veliku Britaniju. Vruće je i na našem području. Koliko i kada će biti najtoplije zna Nedim Sladić – meteorlog Nove BH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!