Svjedočenja migranata u BiH: Postrojili su nas uz zid, držeći automatsku pušku

Vijesti 15. nov 202211:39 2 komentara
Služba za poslove sa strancima

"Postrojili su nas uza zid, držeći automatsku pušku" kažu migranati o razbojništvu zbog kojeg su uhapšena 4 policajca iz Banjaluke.

Nakon izlaska iz lokala policajci su nas otpratili do jedne ulice u blizini autobuske stanice u kojoj nije bilo svjetla, gdje su nas čekala još dvojica policajaca. Naredili su da se okrenemo licem prema zidu i da dignemo ruke, ispričao je tokom svjedočenja Mas Tahiri, migrant iz Avganistana.

Uslijedilo je pretresanje tokom kojeg su policajci ukrali 700 evra od migranata.

“Pobunio sam se, jer su nam oduzimali novac, ali me tada jedan policajac udario šakom u glavu, nakon čega se više nisam opirao”, dodao je Tahiri.

On je istakao da im je jedan od policajaca izdavao naređenja na engleskom jeziku.

Njegov iskaz potvrdili su i Mustafa Hejdari i Ferdavs Kaharzada s tim što su dodali da su policajci koji su ih sačekali u mraku bili maskirani i naoružani automatskim puškama.

Migranti su tokom svjedočenja jasno precizirali da su ih u zamračenu ulicu odveli upravo policajci koji su ih kritične večeri izveli iz lokala na autobuskoj stanici, a za koje je tužilaštvo saopštilo da su Bojan Stanković i Miloš Bajić i kojima je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.

Identitet uhapšenih policajaca poznat je redakciji, ali ga zbog interesa istrage, za sada, nećemo otkrivati, piše srpska.info

Migranti su razbojništvo prijavili 8. novembra ove godine.

Prvo zvanično saopštenje o hapšenju dvojice policajaca dalo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i to tri dana nakon prijave.

Tek nakon saopštenja tužilaštva oglasila se Policijska uprava Banjaluka iz koje su uz navođenje inicijala policijskih službenika Stankovića i Bajića saopštili da će oni biti udaljeni s posla i da će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare