Svjedoci napada za N1: Oni su ga boli nožem, njih trojica (VIDEO)

Vijesti 04. jan 202112:16 > 12:36 3 komentara
N1

Svjedoci sinoćnjeg napada migranata na mladića u Cazinskoj ulici u Bihaću za N1 su ispričali kako se napad desilo.

Komšinica izbodenog mladića kaže da se sve brzo desilo.

“Imamo već problema sa njima. Dođu i noće u ovoj napuštenoj kući. Policija reaguje, ali džaba, opet se vrate. I onda se to desilo što se desilo, bili su u kući pored, ušli kod komšinice, njih tri-četiri budu same. Bile su gore i onda se prepala. On je zagalamio na njih, krenuo na njih, sve se tako brzo desilo. Ja sam otvorila prozor on je meni povikao ‘zovi policiju, zovi hitnu, ja sam izboden’. Ja sam zvala i policiju i komšinica je zvala. Ja sam izašla njemu da pomognem. On je bio u stanju šoka, uboden u glavu i stomak”, ispričala je.

Kaže da žive u strahu od migranata.

“Strahujemo. Mi ne smijemo izaći. Pogotovo ovdje nema rasvjete navečer, mrkli mrak je u našoj ulici. Djeca se isto boje”, kazala je.

Druga komšinica pojašnjava da ulična rasvjeta od Nove godine ne radi.

“Pa im je i to išlo u prilog. Čula se buka. Čuli smo komšiju prekoputa kako zapomaže, zove komšije upomoć. Otvorili smo prozor, oni su ga boli nožem, njih trojica. Ja sam zvala policiju. Sestra i ja smo vrištale, to ih je prepalo i zato su odustali. Jedan je pobjegao, dok su se ostali zaključali u kuću u kojoj su boravili. Kada je došla policija oni nisu htjeli da izađu. nakon nekih desetak minuta policija je uspjela da ih izvuče van”, ispričala je.

Kaže da oni tu borave otkako je zapaljen kamp Lipa.

“Oni su tu došli, mi smo zvali više puta policiju. Policija ih izbaci van, nakon deset minuta oni se vrate. Oni iz kuće izlaze kao da idu iz svoje kuće. Idu u kupovinu, vraćaju se, ulaze kroz prozor. Oni su i prije s njim dolazili u konflikt, zato što je galamio. On je rekao policiji ‘ja branim ovdje žene i djecu'”, kazala je.

Podsjećamo, sinoć je u Bihaću izboden 34-godišnji muškarac. Policija je privela tri državljana Maroka. Povrijeđeni je u stabilnom stanju u bihaćkoj bolnici.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare