Svjedok: Doktor Žujo je jasno rekao u toku obdukcije da se radi o ubistvu

Vijesti 03. mar 202212:12 > 12:43 0 komentara
N1

U Sudu Bosne i Hercegovine održan je glavni pretres u slučaju "Dženan Memić". Predmetom su obuhvaćeni Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. Ispitana su četiri svjedoka od čega jedan zaštićeni.

Svjedok Edin Nikšić, krim inspektor u penziji, bio je prisitan na obdukciji kada je doktor Hamza Žujo rekao da se ne radi o saobraćajnoj nesreći. Žujo je tom prilikom prema riječima svjedoka jasno rekao da je u pitanju ubistvo.

Zaštićeni svjedok M5 svjedočio je o sporno plavoj koverti sa dokazima sa mjesta stradanja Dženana Memića koju je zatekla u smeću.

Hasan Dupovac je tom prilikom rekao da su to dokazi koji više neće trebati u postupku.

Branitelji optuženih Emir Gačanović i Kadrija Kolić problematizirali su ispitivanje današnjih svjedoka insistirajući da svjedočenja nisu sadržajno relevantna.

“Prvi put danas u sudnici čujemo da je zaključak obdukcije bio ubistvo i da je Hasan Dupovac bio na obdukciji. Ja kažem da je neovlašteno bio na obdukciji. Čuli smo i advokata Kadiju Kolića za njega je to trač, a mi vidimo kakav je to dokaz. Ide dalje, narod će čuti, ono što je najvažnije da vidi narod šta su sve bili spremni uraditi”, kazao je Muriz Memić, otac stradalog Dženana.

“Čuli smo u sudnici od advokata kako doktor nema pravo da mijenja pravnu kvalifikaciju i još neke gluposti. Ovdje se radilo samo o utvrđivanju okolnosti koje upućuju na mogući zaključak o kojem se krivičnom djelu radi. Pravnu kvalifikaciju ne mijenja čak ni tužilac”, dodao je Ifet Feraget, advokat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!