Svjedok požara u Sarajevu: Deset porodica ostalo bez krova nad glavom

Vijesti 15. apr 202218:10 > 18:23 0 komentara
N1

Jutros je, oko četiri sata, u sarajevskom naselju Švrakino Selo, tačnije u ulici Ali bega- Firdusa, došlo do požara koji je zahvatio i stambenu zgradu. "Deset porodica je ostalo bez krova nad glavom", naglašava za N1 stanar Amir Mujezin.

Amir Mujezin, inače slabovidna osoba, govorio je za N1 o posljedicama požara, ali i strahu i borbi za izlazak iz vatrom zahvaćene zgrade.

“Probudio sam se i osjetio snažan dim u stanu. Probudio sam porodicu, otišao na prozor i vidio vatrogasno vozilo. Alarmirao sam vatrogasnu brigadu da mi treba pomoć da izađem jer se u mom stanu akumulirala velika količina ugdioksida. Bilo je strašno. Kada sam pošao prema izlaznim vratima osjetio sam ogromnu temperaturu, bila su vrela. Nismo imali mogućnost da izađemo. Nakon nekog vremena došli su vatrogasci i pomogli nam da izađemo”, prepričava Amir Mujezin.

N1
N1
N1
N1
N1

Dodaje kako, osim Civilne zaštite općine Novi Grad, od ostalih službi nisu imali nikakvu pomoć ni posjetu

“Nadam se da će nas neko od nadležnih iz općine Novi Grad, ali i kantona posjetiti”, ističe Mujezin.

Naglašava da u oštećenim porodicama ima jako bolesnih i starih ljudi, ali i djece. Dvije osobe su zatražile liječničku pomoć, a povrijeđenih, srećom, nije bilo. Prema izjavama stanara, požar je izazvao jedan od stanovnika zgrade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!