Tamburić: Imamo hospitalizovane čitave porodice (VIDEO)

Novi dan 02. apr 202109:17 > 10:51 3 komentara
N1

Renata Tamburić, šefica jednog od covid odjela Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske, govorila je u Novom danu o situaciji sa covid pacijentima u ovoj ustanovi.

Kazala je imaju veliki priliv pacijenata koji se javljaju, te da je velik broj onih koji budu hospitalizovani.

“Dnevno bude hospitalizovano od 40 do 60 pacijenata, a 200 do 250 bude pregledanih u covid ambulantama u okviru Urgentnog centra”, kazala je.

Govorila je i o trenutnom broju pacijanata.

“Trenutno imamo 562 hospitalizovana pacijenta i imamo pacijente u dvije dnevne bolnice. Od tog broja, oko 70 pacijenata je vitalno ugroženo, preko 60 pacijenata se nalazi na respiratorima, Mislim da su ove brojke krajnje alarmantne i da bi trebale ponovo da upale onaj crveni alarm u našoj populaciji”, kazala je.

Navodi da je veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

“Imamo veći broj pacijenata srednje i mlađe životne dobi u odnosu na ranije. Ti pacijenti su socijalno aktivni i imaju veći broj kontakata i samim tim se virus brže širi”, kazala je.

Smatra da se stanovništvo mora biti svjesnije opasnosti korona virusa.

“Mi imamo hospitalizovane čitave porodice. U posljednje vrijeme je sve više takvih slučajeva. Zaista je teško kad imate hospitalizovane supružnike koji nemaju kome da ostave svoju djecu. Ili majke i kćerke, jedna sa teškom, druga sa lakšom kliničkom slikom. Sve mi to izuzetno teško doživljavamo i psihički smo izmoreni”, istakla je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare