Tegeltija: Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA

Vijesti 12. nov. 202110:3518 komentara
Podijeli:
Milan Tegeltija
Izvor: Milan Tegeltija (N1)

"Funkcionera SDA Šemsudina Mehmedovića treba podsjetiti da je Igor Kalabuhov ambasador Rusije koja je garant Dejtonskog sporazuma na osnovu kojeg postoji BiH i parlament u kojem kao poslanik sjedi", izjavio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

On je ocijenio kao “odraz bahatosti političkog Sarajeva i SDA zahtjev Mehmedovića, koji je poslanik te stranke u Predstavničkom domu BiH, da ruski ambasador bude proglašen personom non grata zbog posljednjih izjava o BiH”.

Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA da traži protjerivanje ambasadora, jer mu se ne sviđa njegov stav koji je usput i stav Republike Srpske, zaboravljajući da je to ambasador zemlje koja je garant Dejtonskog sporazuma, na osnovu kojega postoji BiH i parlament u kojem je /Mehmedović/ poslanik“, rekao je Tegeltija Srni.

Ruski ambasador u BiH izjavio je da će Moskva podržati samostalnu Republiku Srpsku u okviru BiH.

Kalabuhov je izjavio da ne vidi nikakav problem u “Dodikovoj ideji o samostalnoj Srpske u okviru BiH koja je, kako je istakao, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati ako do njene realizacije dođe u dijalogu”.

Mehmedović je pozvao na proglašenje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova personom non grata i velike proteste pred ruskom Ambasadom dok ne napusti BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar