Tegeltija izazvao burne reakcije tvitom o podršci Putina/Orbana Dodiku

Vijesti 29. sep 202213:17 5 komentara
N1

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovina Milorada Dodika, Milan Tegeltija, izazvao je burne reakcije javnosti svojom objavom na Twitteru u kojem pozitivno govori o podršci Viktora Orbana i Vladimira Putina svom šefu. Posebno je izdvojio to što je Orban, kako Tegeltija kaže, iako nije tačno tako navedeno, "nazvao RS državom".

“Kad te direktno i javno podrži Putin i Orban to govori da si državnik koji je ima ozbiljne kontakte u svijetu i vodiš ozbiljnu i efikasnu nacionalnu politiku. Kad Orban pored toga faktički Srpsku nazive državom, to znači da si uradio ozbiljnu afirmaciju RS na vanjsko-političkom planu. Ima li iko patriotski odgovoran u Republici Srpskoj ko je spreman toga da se odrekne zbog nekih hirova i zato što eto mu je, eto, vlast dosadila,i poništi sve što je dosad urađeno na afirmaciji i ciljevima Republike Srpske”, naveo je Tegeltija.

Ovaj tvit izazvao je brojne reakcije u kojem Tegeltiju velikom većinom osuđuju.

“Kad te podrže Putin i Orban znači da podržavaš ekstremni nacionalizam, nasilje, ne poštuješ međunarodni poredak, kršiš ljudska prava i sve civilizirane norme. I još to znači da ćeš skončati kao ova dvojica fašista”, navodi je korsnik Twittera, dok je drugi naveo: “Je li ovo za pohvalu kad te podržava Putin i Orban? Živimo li u nekoj paralelnoj stvarnosti? Zaista smo dva svijeta različita…”.

Podsjetimo, Orban je podržao kandidaturu Dodika, a RS nazvao počasnim susjednom Mađarske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare