Tegeltija: Ko je kriv?

Vijesti 30. mar 202116:00 > 16:04 8 komentara
Zoran Tegeltija
N1

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, rekao je danas da Vijeće ministara nije krivo zbog činjenice da vakcinacija u BiH kasni.

Prema njegovim riječima, od početka pandemije je u BiH nabavljena velika količina različite opreme, a da to nije uradilo Vijeće ministara.

”Prošlo je više od godinu dana od pojave pandemije, sjećate li se koliko smo nabavili svega što je bilo potrebno. I danas to nabavljamo. Da li je Savjet ministara nabavio i jedan dio opreme za potvrde zdravstvenog sektora? Ne. Da li su i ove godine kupljenje vakcine za sezonski grip? Jesu. Ko ih je kupio? U tim insittucijama radi više hiljada ljudi. Sve ono što je bilo globalno, Savjet ministara je ispregovarao, dogovorio, isplatio. Obezbijedili smo zakonski okvir. Ne želim prebacivati odgovornost na bilo koga”, istakao je Tegeltija u obraćanju javnosti.

Potom je govorio o aktivnostima u procesu nabavke vakcina najavivši dolazak veće količine cjepiva u BiH u narednim sedmicama. Istakao je da će Vijeće ministara pripremiti nekoliko pitanja za Srbiju ukoliko dođe da sastanka državnih delegacija u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, smijenjeni ministara Miloš Lučić nije zaslužio da ode na takav način istakavši da je DNS trebao sam predložiti svojim kadrovima da napuste pozicije.

Naglasio je da još uvijek nije poznato ko će naslijediti Lučića u Vijeću ministara.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare