Tegeltija: Priča o četvrtom narodu u BiH je prodavanje m**da za bubrege

Vijesti 10. feb. 202211:375 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

"Priča o „četvrtom narodu u BiH“ („građani“ od kojih je jedno 95% etničkih Bošnjaka) koji bi trebali biti u Predsjedništvu i Domu naroda je „prodavanje muda za bubrege“ i prosto se nikada neće dogoditi. Pa nismo baš veslo sisali. Ko počne tu priču, ustvari, neće imati nikakav dogovor u BiH", napisao je na Twitteru Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

Jedina moguća promjena, dodao je on, je omogućavanje “ostalim” da se mogu kandidovati za bilo koju postojeću funkciju.

“Do uvođenja novih stolica za neke nove „građanske narode“ naprosto se nikad neće desiti”, kazao je Tegeltija.

Podsjetimo, ranije govoreći o izboru članova Predsjedništva BiH, Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a je kazao da je prijedlog Naroda i Pravde uvođenje četvrtog člana Predsjedništva BiH iz reda ostalih građana, kao i da se sva četiri člana Predsjedništva BiH biraju glasovima sa prostora cijele BiH kao jedinstvene izborne jedinice.

“Opredijeljeni smo za institucionalno jačanje Izbornog procesa u kontekstu njegove transparentnosti i sprječavanja izbornih prevara. Mi smo za nastavak razgovora o ustavnoj i izbornoj reformi sa akterima koji ne ruše ustavni poredak ove zemlje, i pregovora koji vode ka deblokadi institucija“, istakao je Konaković.

Sinoć je u Pressingu na N1  historičar i pisac Dragan Markovina rekao: “Dajmo četvrtog člana Predsjedništva koji će biti kandidat na cijeloj teritoriji BiH i da nema veze koje je nacionalne pripadnosti. Bošnjak, Srbin i Hrvat i četvrti član na cijeloj teritoriji“.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar