Tegeltija sa delegacijom Vlade Crne Gore o unapređenju saradnje

Vijesti 28. apr. 202119:411 komentar
Podijeli:
Izvor: FENA

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa ministrom ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakovom Milatovićem i ministrom finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojkom Spajićem.

 

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, razgovarano je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, u kontekstu provođenja mjera koje se preduzimaju sa ciljem prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja koje dobro sarađuju u svim oblastima i nemaju otvorenih pitanja koja opterećuju bilateralne odnose, te istakao opredjeljenje Vijeća ministara da i u budućem periodu predano radi na stvaranju dobrosusjedskih odnosa.

Tegeltija je uputio poziv premijeru Crne Gore Zdravku Krivokaviću da što skorije posjeti BiH.

Tokom sastanka, sagovornici su zajednički ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i saradnje u oblastima energetike, turizma, nauke i obrazovanja, kao i za realizaciju infrastrukturnih projekata kako bi se omogućio veći i bolji protok roba i ljudi.

Tegeltija je ocijenio dobrom saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore u procesu evropskih integracija, posebno u okviru IPA Programa prekogranične saradnje, naglasivši da je evropski put BiH, uz poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Daytonskog sporazuma, prioritet u radu sadašnjeg saziva Vijeća ministara, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar