Tema izborna reforma u BiH: Plenković i Palmer sastali se u Zagrebu

Vijesti 26. okt. 202115:164 komentara
Podijeli:
Izvor: Twitter

Izaslanik SAD-a za izbornu reformu BiH Matthew Palmer sastao se sa premijerom Hrvatske.

“S američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Palmerom o aktivnostima SAD i EU kako bi se postigao dogovor političkih aktera u Bosni i Hercegovini o Izbornom zakonu. Hrvatska želi konstruktivno pomoći. Važno je da sva tri konstitutivna naroda budu legitimno zastupljena u najvišim institucijama”, napisao je Plenković na svom twitter nalogu.

Podsjetimo za N1 je potvrđeno da će Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst sutra doći u Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo je da se u isto vrijeme predjsednik HDZ-a Dragan Čović u beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je kako je napisao na svom twitter nalogu razgovarao o istoj temi kao Plenković i Palmer.

S američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Palmerom o aktivnostima ?? i ?? kako bi se postigao dogovor političkih aktera u ?? o Izbornom zakonu. ?? želi konstruktivno pomoći. Važno je da sva tri konstitutivna naroda budu legitimno zastupljena u najvišim institucijama ??. pic.twitter.com/tIh7aFCkd0

— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic) October 26, 2021

Komentari

Vaš komentar