Tema jutra: Kako da svjedočenja o zlostavljanju ne ostanu samo svjedočenja?

Vijesti 21. jan 202111:48 > 15:26 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Kako da brojna svjedočenja o zlostavljanjima ne ostanu samo svjedočenja? Šta sada treba uraditi, ko treba brojne ispovijesti sakupiti, objediniti i predati? Gdje? Kome? Koje su pravne procedure, koliko traju, koštaju? Sa nama Jasminka Džumhur – Ombudsmenka za ljudska prava Bosne i Hercegovine i Nejra Valjan – istraživačica Atlantske inicijative.

Svjedočimo dramatičnim situacijama u migrantskim kampovima u Sarajevu? Izvještavamo redovno o situaciji u USK kada je u pitanju migrantska kriza. Šta dalje? Postoji li rješenje? O ovoj temi razgovaramo sa profesorom Arminom Kržalićem sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Dva skijaška takmičenja za vikend u Sarajevu. Na Bjelašnici 13. Skijaški kup Srebrna lisica, na Jahorini međunarodno takmičenje FIS Kup Jahorina. O skijaškim takmičenjima, ali i važnosti istih za promociju zimskog turizma razgovaramo u Novom danu. Sa nama organizatori iz Ski kluba “Bjelašnica” i Smučarkog kluba “Jahorina”.

Njegova fotografija dvorca na Lemanskom jezeru objavljena je u časopisu National Geographic za tržište Španjolske, fotografija “Hajdučka vrata u svitanje” nagrađivana je više puta, kao i fotografija “Prenj u ogledalu”. Fotografišući prirodne ljepote BiH, pod snijegom ili ne, donosi posebnu dimenziju. Fotograf Dženad Džino je sa nama.

Kulturni centar UDAS Banjaluka raspisuje konkurs za odabir osam samostalnih izložbi iz oblasti slikarstva i vajarstva umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti za 2021. godinu. Govorimo o organizaciji UDAS i pomenutom konkursu. Uživo smo u Banjaluci.

Ivaylo Petev, novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH. O tome razgovaramo sa Vlatkom Glavašem, nekadašnjim kapitenom i trenerom bh. fudbalske reprezentacije.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!