Tema Novog dana: Da li razboljeti se, u BiH povlači za sobom traženje “veze”?

Vijesti 09. aug 202216:32 0 komentara
N1

U sutrašnjem izdanju Novog dana gledajte:

Da li razboljeti se, u Bosni i Hercegovini povlači za sobom traženje “veze” u zdravstvenom sistemu? Kako prolaze oni koji žele da poštuju zakon i procedure i ne liječe se “preko reda”? Da li je život svakog građanina jednako vrijedan spašavanja? Kada i zbog kojih simptoma služba Hitne pomoći dolazi na adresu pacijenta? Šta podrazumijeva redovna procedura ekipe na terenu, šte od opreme moraju ponijeti, kakve upute su dužni dati telefonskim putem? Na ova i brojna druga pitanja koja je u regiji otvorio slučaj preminulog hrvatskog novinara Vladimira Matijanića, za “Novi dan” govore ljekari Hitne pomoći KS i Opće bolnice “Abdulah Nakaš”.

Na ulicama većih gradova u BiH, kao i u jedinom našem gradu na moru ovih je dana ogroman broj turista, što podsjeća na turističku posjetu rekordne 2019. godine. Da li se oporavlja turizam u BiH, koja sistemska rješenja su potrebna za dalji razvoj ove privredne grane i da li treba raditi na kvantitetu ili kvalitetu smještajnih kapaciteta, pitanja su za dr. Almira Pešteka, redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

O aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, atmosferi tokom priprema za izbore, aktuelnoj retorici i porukama vodećih političara, te mogućnosti da se u BiH dogode suštinske promjene, za “Novi dan” govori urednik Agencije Anadolija, Almir Terzić.

Nakon perioda od nekoliko sušnih i iznadprosječno toplih dana bez padavina, juče je u većem dijelu Bosne i Hercegovine konačno pala kiša. Obilne padavine su u Sarajevu blokirale saobraćaj na pojedinim dionicama, u nekim drugim gradovima dijelovi puteva su bili poplavljeni, a korist od kiše imala su područja prethodno zahvaćena požarima. Do kada će trajati zahlađenje, pitamo Bakira Krajinovića, meteorologa FHMZ.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!