Terzić za N1: Niko danas ne vodi računa o ovoj nesretnoj zemlji

Dan uživo 25. jan 202117:39 > 19:14 1 komentar
N1

Almir Terzić, urednik na Agenciji Anadolija, rekao je danas za N1 da o Bosni i Hercegovini niko ne vodi računa ocijenivši da ovdašnji političari funkcionišu sjajno kada je u pitanju njihov interes.

Kako je naglasio, svakodnevno svjedočimo o reakcijama na reakcije – i sve to ne znači ništa građanima.

”Ne možemo da postignemo nikakav zajednički stav da odgovorimo na politiku koja nas je gotovo potpuno urušila. U ovakvoj kriznoj situaciji i u svemu što nam se dešava, ekonomskim kolapsom, imate i razne vrste protesta kao što su slučajevi zdravastvenih radnicima, situaciju u rudnicima, migrantsku krizu. I u takvoj situaciji i dalje imate nekakva prepucavanja politilkiih predstavnika koji sjede u vlasti. Reakcije na reakciju koje nikome ništa ne znače”, ispričao je Terzić.

Prema njegovim riječima, političari se uvijek dogovore kada treba rasporediti pozicije.

”Najviše me nervira to što – svađate se svaki dan i ne možete da nađete zajednički jezik, a u isto vrijeme sjedite i raspoređujuete vlasti, pozicije. Oni sjajno funkcionišu kada je u pitanju njihov interes i zapravo ne čine ništa kako bi doprinijeli da taj jezik mržnje spuste. Niko danas ne vodi računa o ovoj nesretnoj zemlji”, rekao je on.

”Niko ne kaže kada ćemo imati prvu osobu koja je konačno biti vakcinasan u BiH. A imamo rasprave o ličnim stvarima koje se ne trebaju raspravljati. Da se time bave, to su za mene prizemne mahalske priče koje političari koji drže do sebe ne bi trebali da koriste u javnosti. Zašto se ne bave svojim poslom”, zapitao se gost N1.

Komentarisao je i ostale aktuelne teme. Pogledajte video.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare