Teško do termina u hercegovačkim vikendicama: Kakve su cijene i šta sve nude?

Vijesti 22. jun 202219:33 > 21:57 0 komentara
N1

Vikendice s bazenom sve su popularnija odredišta za ljetovanje. Izuzetak nije ni Hercegovine, gdje se zbog velike potražnje sve veći broj ljudi okreće tom obliku turizma, koji se pokazao uspješnim i profitabilnim.

Porodica Kljako petu godinu zaredom iznajmljuje kuću s bazenom u Malom polju kod Blagaja, u kojem je svakim danom sve veći broj takvih objekata, no uprkos tome do slobodnog termina se teško dolazi s obzirom na to da se mjesecima unaprijed glavni dio sezone u rekordnom roku popuni.

“Kod nas je sezona uveliko počela, imamo dosta rezervacija, vratilo se sve na onaj period prije pandemije i svake godine je sve veća potražnja za ovom vrstom smještaja”, rekla nam je Asja Kljako ispred ‘Vacation House Silence’.

Tišina, mir i potpuna privatnost razlozi su zbog kojih turisti i građani BiH sve češće radije umjesto mora biraju kuću s bazenom.

Do pandemije glavni gosti su im uglavnom bili stranci, no već dvije godine dobar dio sezone popunjavaju domaći gosti koji ne žale izdvojiti novce za dobar odmor.

Više detalja u prilogu Đenane Kaminić – Puce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!