Tokom vikenda u Importanne Shopping Centru vakcinisano 477 osoba

Vijesti 05. dec 202115:46 0 komentara
F.Z. / N1

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Shopping Centru, gdje je aplicirano ukupno 477 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za sešt vikenda vakcinisano preko 3.000 osoba na ovim lokacijama.

Ministar zdravstva KS, prof.dr. Haris Vranić ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo uspjehom ove akcije, te je naglasio da će se nastaviti i dalje, s obzirom na to da Kanton Sarajevo ima najbolji procenat vakcinisanih građana, čak i u odnosu na gradove u regionu.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!