Topli obrok podijelio koaliciju u RS?

Vijesti 16. maj 202215:51 0 komentara
N1

U Banjaluci je završen sastanak političkih partija koje čine vladajuću koaliciju. Podržana je inicijativa SNSD-a o ekonomskim mjerama i isplati 100 KM mladima, penzionerima i borcima. Ekonomska situacija ocijenjena je stabilnom, najavljeno je povećanje plata.

Milorad Dodik (SNSD) je naveo da je ranije topli obrok integrisan u platu, na zahtjev MMF-a.

“Mi nismo koalicija jednoumlja”, kaže Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) na pitanje da li se slaže sa Dodikom i da li je za izdvojen ili integrisan topli obrok.

Premijer Radovan Višković pojašnjava kako je još 2008. godine RS preuzela obavezu da topli obrok bude u primanju.

“Sve je funkcionisalo evo 15 godina. Mi smo za povećanje plata u javnom sektoru izdvojili 58 miliona KM i toliko imamo. Topli obrok i regres do kraja godine koštao bi RS do kraja godine preko 110 miliona KM”, ističe Višković.

O imenima kandidata za najveće funkcije i dalje bez riječi

“Zajedno smo opredijeljeni za podršku zajedničkim kandidatima za inokosne funkcije”, rekao je lider SNSD-a.

Koalicija je za održavanje izbora 2.10. i protiv odgađanja, apostrofirao je Milorad Dodik i zbog obezbjeđivanja novca za izbore.

“Jedino rješenje za BiH je da se faktori svi u BiH sastanu i nađu rješenja, bez međunarodnih intervencionizma. Koalicija stoji i za to da nećemo donositi odluke o sankcijama Rusiji”, rečeno je.

N1
N1

Koalicija ima namjeru, kažu, da pobijedi na svim nivoima.

Osim predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u svojstvu domaćina, sastanku su prisustvovali i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, kao i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, zatim predsjednici SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NPS-a Darko Banjac, te zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!