Traju pripreme u Zalužanima za 9. Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda”

Vijesti 16. aug 202119:55 > 20:20 0 komentara
Dušan Kecman

Deveti Memorijalni padobranski kup "Pet zvijezda" počinje 7. oktobra na aerodromu Zalužani u organizaciji Vazduhoplovnog kluba Skydive Banjaluka (padobranci Banjaluke ). Kup se održava u pomen pet tragično preminulih članova Kluba padobranaca Banjaluke.

Najavili su se gosti iz Švedske, Danske, Austrije, Njemačke, Švacarske i više država jugoistočne Evrope, uz tradicionalno prisustvo padobranaca iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i drugih država, naravno, uz učešće padobranaca iz Bosne i Hercegovine.

Zlatan Crnalić, direktor Kluba padobranaca Banjaluka, zajedno sa iskusnim i u regionu cijenjenim aviomehaničarom Radom Milićevićem dotjeruju repariranu Utvu 66, koja služi za skokove padobranaca.

Dušan Kecman
REUTERS/Stringer
Dušan Kecman
Dušan Kecman

Milićević servisira i druge avione, poput Cesne 172 PowerMatic iz Visokog, u vlasništvu Fahrudina Kreštalice, inače kontrolora letenja sa tornja na Butmiru.

Na Zalužanima se sa Kreštalicom susreće i drugi Sarajlija pilot, legendarni Omer Kulić, čiji je domaćin bio Nikola Grbić pilot Utve iz Prijedora, na kojoj je Kulić odradio rutinski let.

Ovog vikenda Selma Arapčić iz Tuzle je sa Bobanom Prodanovićem instruktorom padobranstva i tandem instruktora skočila prvi skok u tandemu sa 3.000 metara na Zalužene.

Iz kluba padobranaca Banjaluka Skydive, padobranac Gajić nam je poslao snimak Selme i Prodanovića neposredno po iskakanju, kao i snimak prvog skoka Aleksandra Miljanovića iz Banjaluke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!