Traži se hitan sastanak nakon informacije da je 13 anesteziologa dalo otkaz

Vijesti 05. maj. 202111:39 > 11:401 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara zatražio je da Skupština KS donese zaključak da se Vlada KS hitno sastane nakon informacije da je 13 anesteziologa dalo otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Čampara je zatražio sastanak Vlade KS “u roku sat, dva i da iz svoje nadležnost raspravi ovo pitanje i pokrene odrežene aktivnosti”.

“Mislim da se Vlada KS mora sastati što hitnije i razriješiti ovu situaciju. Oni znaju njabolje kako, odnosno na prijedlog mimnistarstva”, naveo je Čampara.

Ministar zdravstva Haris Vranić potvrdio je na sjednici da je 13 anesteziologa dalo otkaz u KCUS-u.

“U roku od sedam dana otkaznog roka oni će prestati da rade u KCUS-u. To nas je u Vladi KS i mene kao ministra zateklo. Međutim, dali smo čvrsta obećanja da niko neće ostati bez posla i da će svako nastaviti raditi svoj posao jer ne dozvoljavamo bilo kakvo ugrožavanje digniteta ili svojevrsni mobing koji je natjerao te anesteziologe da daju otkaz”, naveo je Vranić.

Oglasio se i premijer KS Edin Forto.

“Ukoliko je tačno da je grupa anesteziologa dala otkaz na KCUS, Vlada KS će na hitnoj sjednici donijeti odgovarajuće odluke. Ključno je da sve ljudske resurse iz zdravstvenog sektora zadržimo u borbi protiv pandemije”, naveo je Forto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar