Treća bosanskohercegovačka Povorka ponosa u fokusu Novog dana

Vijesti 24. jun 202220:22 > 20:23 0 komentara
N1

Treća bosanskohercegovačka Povorka ponosa će biti održana sutra od 12 do 21h. Tokom "Novog dana" pratimo pripreme pred sam početak i razgovaramo sa članovima organizacionog tima.

Dvodnevni samitu u Briselu i sutra će biti naša tema, poruke koje su protumačene kao mogućnost da BiH do kraja godine dobije uslovni kandidatski status. Profesor doktor Zlatko Lagumdžija, univerzitetski profesor i nekadašnji šef diplomatije Bosne i Hercegovine, biće naš gost, razgovaraćemo i o 9. Global Baku Forumu na kojem je učestvovao, a u fokusu će nam biti Ekonomski forum BiH 2022.

Sarajevo je ovih dana centar nauke. Najveća naučna konferencija u regiji – 13. Dani Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS-a) u BIH, od 23. do 26. juna, na četiri lokacije, obuhvatiće 33 simpozija iz medicine, tehnoloških i prirodnih nauka, umjetnosti, održivog razvoja i društvenih nauka. Naš gost će biti prof. dr Esad Boškailo, ugledni američki psihijatar porijeklom iz BiH, dugogodišnji član Asocijacije i ovogodišnji promoter knjige „Ranjen i budan“, koju je uradio u koautorstvu s Julie Lieblich.

Zdravlje će biti jedna od naših tema. O autorskoj knjizi “Liječenje dijabetesa i njegovih komplikacija : rana, dijabetzičkog stopala i amputacija”, govoriće doktorica Alma Kulenović, specijalistkinja interne medicine, angiolog i šefica Odjela za vaskularne bolesti i komplikacije uzrokovane šećernom bolesti u francuskoj bolnici Villiers St. Denis.

Udruženje EDUS – Edukacija za sve, organizuje besplatnu ljetnu školu za djecu sa razvojnim poremećajima uzrasta od 3 do 8 godina. Na taj način, kao i prethodnih deset godina, daju svoj doprinos u preveniranju regresije u razvoju djece, njihovoj samostalnosti i razvoju socijalizacije i pripremi za njihovo uključivanje u dalji obrazovni proces. Kako ove godine broj djece kojoj je neophodna ljetna škola značajno premašuje cifru za koju su uspjeli obezbijediti finansiranje, upućuju apel za finansijsku podršku. Nirvana Pištoljević, direktorica Edusa, biće naša gošća.

Predstavljamo Vam novi singl “Eh što si tuđi”, grupe Kal. Frontmen benda, Dragan Ristić, biće naš gost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!