Trenutni rezultati: Više glasova za opoziv načelnika Bratunca

Vijesti 07. avg 202221:07 > 21:32
Izvor: Facebook

Prema trenutnim rezultatima referenduma u Bratuncu, prebrojanim sa redovnih biračkih mjesta, 395 glasova više je za opoziv načelnika Srđana Rankića, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Ivana Milanović.

Milanovićeva je potvrdila da je na glasanje izašlo 7.116 građana.

“Tu su i 644 osobe koje su izašle na nepotvrđeno biračko mjesto i 21 mobilni tim, za koje još nemamo rezultate”, rekla je Milanovićeva.

Ona je navela da će OIK te rezultate imati sutra u 12.00 časova jer se tada prema pravilniku otvaraju vreće.

“Što se tiče trenutnih rezultata, prebrojanih sa redovnih biračkih mjesta, imam informaciju da je 395 glasova više za opoziv načelnika”, dodala je Milanovićeva.

Ona je ranije potvrdila da su u 19.00 časova zatvorena sva biračka mjesta na referendumu na kojem je pravo glasa imalo 18.886 građana.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar