Prvoaprilska šala gradonačelnika Banjaluke

Vijesti 31. mar 202119:34 > 19:58 1 komentar

Tresla se gora - rodio se budžet sa amandmanima skupštinske većine. Priče gradonačelnika Banja Luke o odbrani gradske kase sopstvenim tijelom, na kraju dana se ispostavilo, su prvoaprilska šala. Nakon nekoliko sati predstave, započela je skupštinska rasprava.

Stanivukovićevi saradnici tvrde da je došlo do grubog napada na savjetnicu Olgu Babić.

“Zaista je ovo izmaklo svakoj kontroli. Takvo ponašanje i psovanje samo pokazuje dokle idu i na šta su sve spremni”, kazala je Babić.

Najavljeno je pokretanje disciplinskog postupka. Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika Banjaluke, kazao je kako je “Neven Stanić prilično grubo udario koleginicu prilikom prolaska na vratima skupštine”. Stanić tvrdi da “nije bilo zle namjere”.

“Kada je došlo do prekida sjednice nekoliko odbornika je istrčalo iz sale između ostalog tu sam bio i ja, koleginica je ulazila i došlo je do sudara”, kazao je Stanić.

Do branjenja budžeta “tijelima” kako je Stanivuković najavljivao nije došlo. Nakon dva sata predstave počela je skupštinska rasprava o budžetu sa predloženim amandmanima. No, Stanivuković je rekao da ima novu taktiku.

“Oni mogu za radi svoje satisfakcije da to izglasaju, ali ti amandmani su ništavni. Mi ih ne smatramo stvarnim, reći ću vam da se sa tim susreo i gradonačelnik Teslića ali svaka tužba protiv njega je pala u vodu”, rekao je Stanivuković.

“Ne znam kako zamišlja budžet bez sastavnih dijelova amandmana. Amandmani su sastavni dio budžeta. Mi mu nudimo kompromis već tri mjeseca ali ovo danas je prvi put da je danas na sjednici prihvatio diskusiju o našim zahtjevima“, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Stanivukoviću su sporni amandmani kojima se gradonačelniku bez saglasnosti skupštine zabranjuje relokacija sredstava, dodjela jednokratnih pomoći zdravstvenim radnicima i porodiljama, te uplate na račune pojedinih udruženja ugostitelja i penzionera, a na uštrb održavanja puteva, zelenih površina, higijene, rasvjete. Građani us mu pružili podršku prije početka sjednice. Ispred zgrade ostavili su lopatu, metlu, sijalicu… Rekvizite je donijela grupa mladih ljudi. Ovo je poruka odbornicima da će neko morati održavati grad čistim i funkcionalnim.

“Došli smo da nam ne otimaju sve ovo što su oteli do sada SNSD i vladajući, e zato smo došli. Lopovluka je dosta više”, poručio je jedan od Banjalučana.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare