Trifunović: Dodik zna da je to Pirova pobjeda

Vijesti 05. okt 202220:27 0 komentara

Novinar Aleksandar Trifunović komentirao je u Danu uživo na N1 rezultate izbora u BiH, te optužbe opozicije u Republici Srpskoj o krađi izbora za poziciju predsjednika RS.

Trifunović je podsjetio na atmosferu u kojoj su izbori održani:

“Titulirani su u opoziciji od strane vlasti izdajnicima. Danima pred izbore je išao pamflet na socijalnim mrežama o 10 miliona koje je opozicija navodno dobila. Bez ijednog dokaza, ali to nije smetalo da se opozicija neprekidno diskredituje. Imamo situaciju da je javni servis RTRS koja je Miloradu Dodiku dovoljan kao politicki alat, a pored toga ima veliki broj medija i javne resurse koje koristi, sve ih je upregnuo. Helikopter je letio u danima pred izbore kao nikada do sada”, kaže naš sugovornik.

Opozicija je šikanirana

Trifunović ističe da u nefer borbi, Trivić može biti zadovoljna rezultatom.

“U situaciji u kojoj je Dodik imao ogromne resurse, a opozicija ograničene, može se reći da je Trivić postigla respektabilan razultat. Opozicija je mnogo tipovala na tu poziciju. Javnost je očekivala pobjedu Jelene Trivić. Bio je veliki pritisak. Postoje brojni dokazi, mali i veliki da je bilo zloupotreba izbornog procesa. I opozicija je sasvim opravdano odlučila da se pobuni protiv toga, javno.”

Sumorna lica

Aleksandar Trifunović je ocijenio kako postoje razlozi zašto su u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj danima sumorna lica.

“Budimo realni. Milorad Dodik je dobio 17 posto glasova biračkog tijela u RS, a on se ponaša kao da je osvojio 100 posto. Dakle, dvije trećine ljudi, uključujući i apstinente, ne slaže se s njegovom politikom. On je svjestan da je to Pirova pobjeda, da je veliko nezadovoljstvo. I nikad se ne zna kada će to nezadovljstvo eskalirati i narod reagivati na to. On ulazi u atmosferu drugačijih odnosa u svijetu, potpuno je odsječen od Zapada, njegov odnos sa Vučićem je nejasan. On nema razloga da slavi. Zato su sva ta sumorna lica.”

Govoreći o odnosu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Trifunović je rekao da šum u komunikaciji postoji godinama.

“Vučić kalkuliše. Njih dvojica nisu u spektakularnim odnosima. Oni moraju nužno pomagati jedan drugoga, radi mira u kući i glasova onih koji podržavaju takvu politiku.

Dodik je odbačen od međunarodne zajednice, a Vučić pokušava da održi kakav takav odnos sa MZ. Dodik se sastao s Putinon kada je ruski predsjednik priznao da se s Vučićem čuje redovno, što Vučiću sigurno ne odgovara. Vučić ne želi da podrži one koji su poraženi. On da vidi da Dodik gubi, on bi sa osmjehom čestitao Trivić”, zaključio je Aleksandar Trifunović, gostujući na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!