Trivić nakon dojave o bombama: Nastava će se obustaviti

Vijesti 01. jun 202208:17 0 komentara
N1

"Dojave o bombama u školama u RS, nastava tek kada se uvjerimo da su objekti bezbjedni”,kaže za srpskainfo Ministar prosvjete i kulture RS, Natalija Trivić.

Ministar prosvjete i kulture RS, Natalija Trivić, potvrdila je da je veći broj škola u RS noćas dobio dojave o postavljenim bombama.

Trivićeva kaže da je moguće da zbog toga danas neće biti nastave u pojedinim školama.

“Direktori su odmah kontaktirali policiju koja je izašla na teren i počela sa provjerama. Tamo gdje je do sada utvrđeno da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, nastava će biti uredno nastavljena. U onim školama u kojima još nisu završene provjere, trenutno nema nastave i moguće je da je danas neće bi biti, odnosno sve dok policija ne provjeri bezbjednost školskih objekata”, kaže Trivićeva.

Dojave o bombama u Republici Srpskoj: Opet na meti škole

Oglasio se MUP

Policijski službenici MInistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih školaširom Republike Srpske, a na osnovi emaila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba.

“U školama gdje nije još završen protivdiverzioni pregled lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene dok god se PDZ prgled ne završi, odnosno dok god se ne utrvdi da nema bezbjednosnih prijetnji”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana mnoge škole u Sarajevu i Istočnom Sarajevu su zaprimile dojavu o postavljenim bombama, no vršenjem KDZ pregleda ništa nije pronađeno.  Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je da će se dojave o postavljenim bombama u zgradama u kojima su smještene Vlada Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općinski sud u Sarajevu te više od 110 osnovnih i srednjih škola, upućene u srijedu ujutro, 25. maja, tretirati kao “teroristički čin”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!