Trivić nakon odluke Suda BiH i CIK-a: Nastavak borbe protiv korumpirane pošasti

Vijesti 02. nov 202215:22 0 komentara
N1

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) i kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske na Općim izborima Jelena Trivić izjavila je da će "opozicija nastaviti borbu protiv korumpirane vlasti uprkos odluci Suda Bosne i Hercegovine", koji je odbacio žalbe opozicije koje su se odnosile na brojne neregularnosti izbornog procesa.

“Uprkos negativnoj odluci Suda i Centralne izborne komisije BiH (CIK), borba mora da se nastavi. Lažne pobjednike, otimače narodne volje treba podsjećati ko su – ološ, antisrbi i pripadnici mafijaške hobotnice”, navela je Trivić na Facebooku.

Ova njena reakcija je uslijedila nakon što je CIK danas potvrdio konačne rezultate izbora za sve nivoe vlasti u BiH, a koji su održani tačno prije mjesec, 2. oktobra ove godine.

Centralna izborna komisija potvrdila konačne rezultate Općih izbora u BiH

“Dok sam živa, borit ću se protiv te korumpirane pošasti koja nas je snašla. Odgovorni za krađu izbora, prije ili kasnije će biti kažnjeni”, poručila je Trivić pozvavši sve da se pridruže protestu opozicije koji će se održati u 18:00 sati ispred zgrade RTRS-a.

CIK je danas potvrdio izborne rezultate za sve nivoe vlasti u BiH, jer su se za to, kako su naveli, stekli uslovi nakon što je Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo ili ocijenilo kao neosnovane žalbe političkih stranaka na ranije objavljene rezultate.

Podsjetimo, CIK je 27. oktobra utvrdio rezultate za sve nivoe vlasti, osim za predsjednika Republike Srpske jer su stranke iz tog bh. entiteta podnijele apelaciju Sudu BiH, navodeći da su se na tom izbornom nivou desile ogromne nepravilnosti, zbog čega su tražili poništenje izbora.

Nakon naredbe o ponovnom brojanju glasova za predsjednika i potpredsjednike RS, CIK je 27. oktobra objavio da je za predsjednika Republike Srpske izabran Milorad Dodik (SNSD), a za potpredsjednike iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!