“Trivić nema ko nije platio, Dodik divlje neovisan, Bakir pao i slomio lakat…”

Vijesti 28. okt 202213:52 5 komentara
N1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u obraćanju iz Gospića ponovio je svoju viziju bh. političara - Milorad Dodik je komšija za poželjeti, Jelena Trivić 'strana plaćenica', Šefik Džaferović 'mudžahedinska hostesa', koja je zamijenila Izetbegovića, koji je 'na izborima pao i slomio lakat', a opet je prošao Željko Komšić koji je 'kriminalno lažni predstavnik Hrvata'.

Osim ponovnog zadiranja u presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, komentare je i imao i na nedavno održane Opće izbore u BiH, na kojima su, kaže, pokušali pokrasti predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Milanović o genocidu u Srebrenici: Primam na znanje odluku, ali to nije Kur'an

“I sad su ga pokušali pokrasti na izborima i to je grozno. Neću reći čija je to receptura. To smo gledali u svijetu već puno puta – i nakon toga uvijek uslijedi haos i u Libiji, i u Meksiku, Siriji, Egiptu. Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, koji mu sad radi o glavi. Takvog Srbina želim za susjeda u BiH, bolje ne ide od toga. Jelena Trivić – pa nema tko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika. Ljudi progledajmo”, apeluje Milanović iz Gospića.

Imao je još jedan kratak komentar na odnos predjsednika Srbije i Dodika, a o kojem se u posljednje vrijeme mnogo spekuliše.

“Dodik ne da nije na daljinskom upravljaču Aleksandra Vučića niti je protiv njega, nego je divlje neovisan i s takvim ljudima nije lako, ali se može. Ovo drugo je sve kupljeno i to prljavim novcem”, dodao je.

Podsjetimo, danas je, osim spornih izjava o genocidu u Srebrenici, i pohvala na račun Dodika, imao i uobičajne komentare na račun drugih bh. lidera. Tako se osvrnuo na slučaj ‘Pelješki most’ kada su Komšić i Džaferović, koje je nazvao ‘mudžehedinskom hostesom’ i ‘kriminalno lažnim predstavnikom Hrvata’ podnosili tužbe, a sve je – ‘pragmatično, ali požrtvovano’ spašavao Dodik.

Ponovio je i one već ranije plasirane teze o “mudžahedinskom teroru u srednjoj Bosni”, a njihovo ‘dovođenje i organizaciju’ pripisao, između ostalog, još uvijek aktuelnom članu Predjsendištva BiH Šefiku Džaferoviću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare