Trivić o snimku i prijetnjama: Dodik posegao za najprizemnijim metodama obračuna

Vijesti 13. apr 202215:04 > 15:04 4 komentara
N1

Partiju demokratskog progresa potresa novi slučaj snimak. Pjedini mediji objavili su kako potpredsjednica stranke, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat PDP za jednu od ključnih funkcija Jelena Trivić prijeti Ivanu Begiću, bivšem odborniku u Gradskoj skupštini Banjaluke.

Slučaj se navodno desio uoči lokalnih izbora 2020. godine kada je Trivićeva bila nosilac liste PDP-a za Gradsku skupštinu Banjaluke, a Ivan Begić je bio na toj listi.

U verziji snimka koju su objavili pojedini mediji, tvrdeći kako je autentičan, čuje se kako je Trivićeva Begiću rekla da bi on bio ukopan da ona nije čovjek.

“Da se mene pitalo listu koju ja nosim ne bi bio Ivan Begić. Ti si zbog njega na toj listi. Ja da nisam čovjek, ti sada ne bi tu sjedio. Ti bi bio ukopan. Ja imam oca, brata, muža od 1,90 metar i 100 kila. Ti bi bio ukopan”, rekla je Trivić.

U jednom dijelu snimka čuje i glas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je prokomentarisao: “Majka dvoje djece …”.

Nedugo po objavi snimka reagovali su iz PDP-a tvrdeći kako je snimak montiran i potvrđujući da se sastanak na kojem je snimljen desio u kampanji za lokalne izbore, nakon što je Begić verbalno i fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića, a Trivićeva pokušala da smiri napad. To stoji u izjavi portparolke PDP-a Anje Petrović koja je dodala i da se cjelokupan i nemontiran snimak pojavio u javnosti, te da se tu jasno čuje kako Jelena Trivić govori Ivanu Begiću da ga gleda kao svoje dijete i da bi mu pomogla, a da je tome prethodilo Begićevo brutalno vrijeđanje Trivićeve.

“Takođe, može se čuti i dio onoga što je Begić prethodno radio, te da su, i pored svega, svi stajali uz njega i željeli mu pomoći. Svemu je lično prisustvovao i Draško Stanivuković koji može potvrditi navedeno”, rekla je Petrović.

Ona napominje da se iz PDP-a prešutilo više brutalnih neistina koje je Begić izrekao nakon napuštanja stranke i da je ovo samo još jedan njegov pokušaj da degradira bivše kolege, puštanjem u javnost montiranog snimka.

Na cjelokupnom snimku koji je takođe objavljen na mrežama može se čuti rasprava trojca Trivić, Stanivuković, Begić, u kojoj Trivićeva tvrdi kako je Stanivuković Begiću preko svega prešao, kako ga gleda kao svoje dijete i kako mu se ne može pomoći. Stanivukoviću je rekla kako mu to što mu je učinio Begić ne bi učinio najveći neprijatelj i kako mu je “prešao preko svih gluposti”. Begić je potom prokomentarisao kako je njen neprijatelj, na šta ga je ona pozvala da je uništi. Takođe Trivićeva je istakla da nakon svega što je Begić uradio, on nije ni trebao biti na listi. U jednom dijelu se zaista čuje da Trivićeva govori Begiću da on ne bi sjedio tu da ona nije čovjek i da bi bio ukopan.

“Ti si meni rekao tri puta da sam kurva čovječe Božiji, ja imam oca, brata i muža od metar 90 i 100 kg, sva trojica i ti meni da kažeš da sam kurva”, rekla je Trivićeva, što je Begić prokomentarisao kao prijetnju, na šta je ona odgovorila da se ne radi o prijetnji već o činjenici zbog koje ona s njim ne bi trebala pričati, ali to čini jer želi da mu pomogne.

U pisanoj izjavi za N1, Trivićeva je istakla kako su “strah i panika Milorada Dodika od situacije u koju se sam doveo svojim neartikulisanim, vulgarnim, primitivnim političkim stavovima, sve je vidljiviji”.

“Potpuno izgubljen u ambijentu koji je kreirao sa svojim partnerima, suočen sa sigurnim porazom od mene na predstojećim opštim izborima, Dodik je posegao za najprizemnijim metodama obračuna i diskvalifikacija, koje su obilježile njegovu vladavinu što se bliži kraju”, rekla je Trivićeva tvrdeći kako montiranim snimcima Dodik “pokušava da odvuče pažnju od sopstvene nemoći da riješi ijedan jedini problem koji je uzrokovao, bilo da se tiče spoljne ili unutrašnje politike, ali to mu ne polazi za rukom iz prostog razloga što postoje čvrsti dokazi da se radi o još jednom, jedino prezira vrijenom, pokušaju diskvalifikacije u providnoj režiji njegovih fariseja”.

“Nemam namjeru da komentarišem bolesne montaže, niti napade iz najotrovnijeg političkog podzemlja. Sami ti akti najbolje govore o njihovim autorima i naredbodavcima obračuna sredstvima koja nisu primjerena ni najtotalitarnijim društvima”, rekla je Trivićeva ističući kako nastavlja da radi za svoj narod kao narodni poslanik i tvrdeći kako je na topotpuno fokusirana.

“Od oktobra ću nastaviti da radim za svoj narod, ali i za sve druge u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini kao predsjednik Republike Srpske”, zaključila je.

Ivan Begić cijeli slučaj nije želio da komentariše, tvrdeći kako se sve desilo davno i kako je batalio politiku.

Komentar smo zatražili i od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Njegovi saradnici proslijedili su izjavu, koju je naknadno objavio i na svom Twitteru u kojoj stoji kako se ponovo snimcima, lažima i montažama pokušava napraviti razdor u opoziciji.

Stanivuković je istakao i kako je strašno što pored udaraca s vana opozicija ima i one iznutra, te kako “opozicija možda nije jedinstvena, ali nije ni bilizu onog kako pojednici, koji očigledno ne žele dobro svom narodu, žele da predstave”.

“Bio sam prisutan kada je nastao audio snimak i mogu da posvjedočim da smo i Jelena i ja bili napadnuta strana, ali smo kao razumni ljudi, zadržali ove probleme iza zatvorenih vrata. Očigledno neko sada ima drugačije namjere i ciljeve”, rekao je Stanivukoivć tvrdeći kako Jelena Trivić ima njegovu neupitnu podršku i pozivajući sve partije koje se predstavljaju kao opozicijone da stanu iza nje, da na prvo mjesto stave narod i dobiju bitku u oktobru.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare