Trivić: Voljela bih da mi Dodik bude protukandidat, pobijedit ću ga

Vijesti 08. jun 202218:06 > 19:03 2 komentara
N1

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske komentarisala je između ostalog za N1 sastanak Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i člana PDP-a sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, ali i o eventualnoj "borbi" na predstojećim izborima sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom za predsjednika RS.

Vladajuća koalicija u RS i opozicija ne prihvataju visokog predstavnika za BiH Chrisitiana Schmidta kao legitimnog, iako njegove odluke proistekle iz ovlasti poštuju. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i član PDP-a je nedavno ugostio Schmidta u Banjojluci. To je naišlo na osude iz vladajuće koalicije.

“Ja ga nisma zvala turistom i ne vidim šta je problem u razgovoru. On je realnost. Iza njega stoje veliki politički igrači. Vi možete negirati i zatvarati oči pred nekim stvarima, ja sam bila otvorena i trpila etiketu izdajnika, a ja to nisam. U zaključcima za koje smo glasali prošle godine u NSRS nigdje ne piše da se sa Schmidtom ne smije razgovarati”, kaže Trivić.

Kazala je da još uvijek ne zna ko će joj biti protukandidat iz vladajuće koalicije na predstojećim izborima za predsjednika RS. Uvjerena je da ko god bude, da će pobijediti.

“Ja se nadam da će gospodin Dodik biti protukandidat meni, i da ću ga pobijediti, odnosno znam da ću ga pobijediti. Ko god bude kandidat i bude išao na Milorada Dodika pobjediće ga”, uvjerena je Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare