Trojka: BiH će izvjesnom pobjedom našeg kandidata dobiti novi zamah

Vijesti 19. maj 202215:10 5 komentara
Naša stranka/Ilustracija

U zajedničkom saopštenju 'Trojke' (Narod i pravda, Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka) navode kako su pregovori o zajedničkom kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH privedeni kraju, te da njegovu pobjedu smatraju izvjesnom.

“Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata”, stoji u uvodu saopštenja koje, je, podsjetimo, uslijedilo odmah nakon što su iz SBB-a i NES-a podržati kandidata ‘Trojke’.

SBB podržao kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH

NES BiH podržao kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH

“Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak. Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu”, tvrde iz ove koalicije.

Naveli su i to da se podrška zajedničkom kandidatu zasniva na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki.

Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata.

Podsjetimo, planirano je da se opći izbori održe u oktobru tekuće godine, no novac za njihovo sprovođenje još uvijek nije osiguran.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare