Turistička zajednica KS najavila brojne događaje tokom zimske turističke sezone

Vijesti 20. jan 202216:19 0 komentara
Bjelašnica / F.Z. / N1

Turistička zajednica Kantona Sarajevo poziva domaće i strane turiste da posjete Sarajevo i olimpijske planine, te uživaju u različitim događajima planiranim u narednim danima zimske turističke sezone.

U sklopu „Sarajevo Winter Festa“ na Bjelašnici iz Turističke zajednice KS najavljuju koncert legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“ u subotu 22. januara 2022. godine, u saradnji s Live stage festivalom. Istog dana nastupit će i bendovi „Srklet“ i „Srce“. Muzička zabava na počinje u podne a ulaz je slobodan.

Pored koncerata domaćih i regionalnih zvijezda, za ljubitelje dobrog zvuka neizostavna je cjelodnevna DJ zabava na snijegu svakoga vikenda.

Među brojnim događajima na Bjelašnici, 29. januara 2022. godine planiran je veseli veleslalom Srebrne lisice. Kup „Srebrna lisica“ izuzetno je važan za razvoj i promociju alpskog skijana u BiH ali i doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i atraktivne turističke destinacije. Srebrna lisica ima poziciju regionalnog takmičenja, pa ni ove godine neće izostati gostovanje stranih učesnika.

„Monti tubing takmičenje“ nezaboravna zabava na snijegu biće održana 29. januara 2022. godine na Igmanu u kojoj mogu učestvovati djeca a vrijednim nagradama hotela Monti bit će počašćena cijela porodica.

Na najbližoj sarajevskoj olimpijskoj ljepotici – Trebeviću i ove subote za djecu i roditelje bit će upriličena jedinstvena zabava „Zimska čarolija“ koju podržava Turistička zajednica Kantona Sarajevo u hotelu Pino.

“Njihovo osoblje priprema zabavu i nagrađuje učesnike svake subote u januaru i februaru na otvorenom dijelu hotela uz muziku, igru i dječije radionice”, stoji u saopštenju.

Iz Turističke zajednice KS naglašavaju kako su putem javnih poziva podžali desetine projekata/događaja iz različitih oblasti – muzika, zabava, sport, kultura, historijsko naslijeđe, tradicija… a s ciljem obogaćivanja turističke ponude, privlačenja domaćih i stranih turista, produženja zimske turističke sezone, promocije brenda Visit Sarajevo, te u konačnici oporavka turizma, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!