Turizam-centralna tema Novog dana

Vijesti 09. jun 202221:43 > 21:45 0 komentara
N1

Centralna tema “Novog dana” je analiza turističke ponude u ljetnoj sezoni  u Međugorju, Sarajevu, Travniku, Jajcu, Trebinju, Bihaću, ali i drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine. 

Centralna tema “Novog dana” je analiza turističke ponude u ljetnoj sezoni  u Međugorju, Sarajevu, Travniku, Jajcu, Trebinju, Bihaću, ali i drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine.  Kakvu turističku sezonu očekuju, šta nude posjetiocima iz zemlje i svijeta, koliko je turizam važan za razvoj gradova i šta su realni problemi za turistički sektor razgovaramo sa Kenanom Magodom, direktorom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, iz Travnika nam se javlja Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona, iz Trebinja Žarko Vico , stručni saradnik Turističke organizacije grada Trebinje i iz Banjaluke Aleksandra Anja Dragomirović, koordinatorica programa Biodiverzitet i zaštićena područja iz Centra za životnu sredinu.  

Sven Alkalaj, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama  i bivši ministar vanjskih poslova naše zemlje u “Novom danu” donosi analizu pojačanog interesa međunarodne zajednice za složeno stanje u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, govorit ćemo i  o navodima glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Zaharove da je dio oružja iz Ukrajine prošvercovan u BiH i može li Rusija zaustaviti produženje EUFOR-ove Althea mirovne misije u BiH.  

Njemački kancelar Olaf Sholz sutra počinje dvodnevnu posjetu Zapadnom Balkanu. Da li tokom posjeta zaobilazi BiH zbog većih problema u drugim dijelovima Jugoistočne Evrope otkrit će nam Mehmed Smajić, novinar s Deutsche Wellea koji donosi i druge informacije iz njemačkih medija interesantnih bh. javnosti  

Faruk Hadžibegić u “Novom danu” analizira igru u dosadašnjim ali i očekivanja od predstojećih utakmica Reprezentacije BiH u Ligi nacija. Posebno su interesantne njegove procjene utakmice sa Reprezentacijom Crne Gore, s obzirom na činjenicu da je riječ i o bivšem selektoru nacionalnog tima susjedne zemlje.

U Pozorištu mladih Sarajevo sutra će u 18 sati  biti izvedena predstava “Cvrčak i mrav”. Autor teksta predstave koje starije vraća u djetinjstvo a najmlađima donosi zabavu je Rade Pavelkić, režiju potpisuje Adis Bakrač, a naši gosti su glumci u predstavi : Ajla Cabrera i Edis Bilić i organizator Pozorišta mladih Adnan Rešić.

“Novi dan” gledajte od 8 do 11 sati.  

Sa vama je u petak Sanela Dujković  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!