Turković i Borrell razgovarali o problemu sa Covaxom i nabavci vakcina

Vijesti 11. mar 202111:38 1 komentar
MVP BiH

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, sinoć je u Briselu razgovarala sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije (EU) Josepom Borrellom.

Na sastanku je razgovarano o COVAX mehanizmu i problemima koji su nastali u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju nabavka vakcina, te o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini koja je uglavnom pogodila dva kantona u našoj zemlji.

Ministrica Turković i visoki predstavnik EU Borrell su razgovarali i o ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, te drugim važnim pitanjima u našoj zemlji.

Na sastanku je istaknuto da Evropska unija ostaje ključni partner Bosne i Hercegovine u borbi protiv pandemije koronavirusa, ali i napretku naše zemlje ka ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza.

Ministrica Turković boravi u dvodnevnoj posjeti Briselu, gdje tokom susreta sa brojnim evropskim zvaničnicima razgovara o mogućnostima rješavanja problema s kojima se suočava naša zemlja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare