Turković o hapšenju Vranja: Upućena nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije

Vijesti 12. sep 202119:37 > 20:13 5 komentara
Bisera Turković u Pressingu
N1

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je nakon inormacija o hapšenju Edina Vranja na granici BiH i Srbije.

“Ministrica Turković naložila je danas Ambasadi BiH u Srbiji da odmah reagira i od vlasti Srbije dobije zvanične i potpune informacije o statusu Edina Vranja, državljanina BiH koji je, prema informacijama medija, danas uhapšen na granici”, kaže se u saopćenju na zvaničnoj Facebook stranici ministrice Turković.

Dodaje se da je nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije već upućena.

“Ministarstvo i Ambasada BiH u Beogradu će se odmah uključiti u slučaj i ponuditi svu moguću pomoć državljaninu BiH. Bosna i Hercegovina je ranije, u više navrata je pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih zločina”, kaže se u objavi na Facebooku.

‼️Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Dr Bisera Turković naložila je danas…

Posted by Bisera Turkovic on Sunday, September 12, 2021

Podsjećamo, Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, kojeg sumnjiče za ratne zločine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare