Turski vrhunski ljekari pomažu kolegama u Covid odjelu Opće bolnice

Vijesti 18. mar 202112:44 1 komentar
OBS

Voditelj Covid centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog radit će danas i sutra zajedno s osobljem Covid tima Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, saopćeno je danas iz Opće bolnice.

Ovaj dvojac vrhunskih ljekara iz Turske je došao u Sarajevo na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, kako bi kolegama prenijeli svoja iskustva u liječenju pacijenata od Covid-19.

Uz ministra Vranića goste je primio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja i pored ostalog ih informisali o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Medicinski stručnjaci su potom započeli vizitu na intenzivnoj njezi, a planiran je obilazak svih (181) pacijenata hospitaliziranih u Covid odjelu.

Sutra, drugog dana posjete, gosti će održati predavanje za medicinsko osoblje koje se brine o Covid pacijentima, a planiran je nastavak zajedničkog rada na odjelu.

Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije, a ljekari su putem videolinka razmijenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama vezanim za liječenje Covid pacijenata, navodi se u saopćenju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare