Tužilaštvo BiH o akciji: Pretresi na više lokacija zbog organizovanog kriminala

Vijesti 20. sep 202210:34 0 komentara
F.Z./N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se nakon akcije koju su u saradnji sa službenicima policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) proveli prethodne noći, a u kojoj su uhapšene dvije osobe.

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH koordinira i vodi aktivnosti policijskih službenika MUP-a KS, usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna kaznena djela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa.

“Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga, a zbog koruptivnog postupanja uhapšen je i dugogodišnji uposlenik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH”, pojasnili su iz Tužilaštva BiH.

Naglasili se da se uporedo sa hapšenjem vrše i pretresi na više lokacija.

Dodaju da je u okviru predmeta ostvarena značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

Nakon hapšenja i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija.

Velika akcija MUP-a KS i Tužilaštva BiH: Dvije osobe uhapšene, treća u bjekstvu

Podsjetimo, u sinoćnjoj akciji uhapšen je A. A. rođen 1980.g. u Sarajevu, dok je za osobom A. M. rođenim 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, uhapšen je F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Kako saznajemo, uhapšeni su Admir Arnautović javnosti poznatiji kao Šmrk koji se dovodi u vezu sa izvršenjem brojnih krivičnih djela i Fahrudin Gačanović trenutni uposlenik DKPT-a, a koji je dugo godina radio kao službenik SIPA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!