Tužilaštvo BiH: U toku ekshumacija na području Srebrenice

Vijesti 13. jul 202114:40 0 komentara
Tužilaštvo BiH / Ilustracija

Na području Srebrenice, u toku je ekshumacija koja se provodi pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a radi se o potrazi za posmrtnim ostacima žrtava nestalih u proteklom ratu.

“Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine, nalazi se na lokalitetu Kazani u blizini Srebrenice, gdje koordinira rad ovlaštenih službenih osoba, koje sudjeluju u procesu ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata”, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na lokaciji se nalazi ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) Bosne i Hercegovine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski djelatnici PS Srebrenica, koji vrše aktivnosti iz oblasti krim-tehnike, te osiguravaju navedenu lokaciju.

“Prema preliminarnim informacijama, na lokalitetu bi se trebali nalaziti posmrtni ostaci žrtve bošnjačke nacionalnosti, stradale 1993. godine“, navode iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine i dodaju da predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!