Tužilaštvo RS: Zbog čega su uhapšeni direktor bolnice u Doboju i njegov pomagač

Vijesti 06. okt 202112:55 1 komentar
ATV

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala vrše pretrese više lokacija JZU Bolnica „Sveti Apostol Luka“ Doboj, JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ i drugih poslovnih i privatnih objekata, a u vezi sa nezakonitim radnjama u postupcima javnih nabavki.

“U okviru istrage koju provodi Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe JZU RS „Univerzitetski klinički centar“ Banja Luka koju je provodio JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“, čime je pravnom licu „A.R.M.S Sistemi“ d.o.o. Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM, te javne nabavke medicinske opreme, čime je pravnim licima „Travel for fun“ d.o.o. Banja Luka i „Промединг“ .d.o.o. Laktaši pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM”, naveli su iz Tužilaštva RS.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila JZU Bolnica „Sveti Apostol Luka„ u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe JU „Dom za starija lica Doboj“.

Podsjetimo, uhapšeni su direktor JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju Mladen Gajić i Vladimir Vuletić, direktor A.R.M.S. sistema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare