Tuzla će ispratiti staru godinu i u novu zakoračiti uz veselo raspoloženje

Vijesti 31. dec 202117:21 0 komentara

Grad Tuzla je ove godine odlučio organizovati javni doček Nove Godine na Trgu Slobode. Inače, Tuzla je sa slavljem počela ranije. Naime, na trgu odavno su postavljene i okićene kućice sa brojnim sadržajima, a obezbjeđena je i muzika svaku večer. I to sve će trajati do 9. januara.

Nakon preporuke kriznog štaba TK da se u zatvorenom i otvorenom prostoru mogu organizirati okupljanja, Tuzla će imati doček.

“Podržavamo domaće muzičke izvođače pa će u novogodišnjoj noći biti tri izvođača i to Salt City band iz Tuzle, Grupa Retro iz Bihaća i Vis Retro, tj. Lokalani instrumentalni sastav koji nas uvodi u novu 2022.godinu”, kazala je Amra Jaganjac, Turistička zajednica Grada Tuzle.

A svojevrstan uvod u novu godinu u Tuzli je počeo je još 10. decembra otvaranjem Zime u Tuzli na Trgu slobode gdje je obezbjeđeno 20 mobilnih kućica za privrednike gdje posjetitelji mogu kupiti kuhano vino i brojna druga pića ali i hranu te suvenire. Svaku večer je obezbjeđena i muzika uživo.

Najmlađi se posebno raduju Djeda Mrazu koji im je u svojoj velikoj vreći, donio darove.

Uz veselo raspoloženje i lijepe želje, Tuzla će zajednički ispratiti staru godinu i u novu zakoračiti sa nadom da će biti bolja od prethodne u svakom smislu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!