Tužna vijest: Preminuo poznati “kisikdžija” iz Konjica Miralem Šabić Mika

Vijesti 04. feb 202212:17 > 15:38 0 komentara
N1

Miralem Šabić, poznat kao heroj "kisikdžija" iz Konjica koji je tokom najtežeg perioda pandemije besplatno prevozio boce kisika i spašavao živote sugrađana, preminuo je nakon što je obolio od teške bolesti. Šabić je bio na liječenju u Turskoj.

Nadimak “kisikdžija” dobio je u jeku pandemije zbog svoje humanosti i požrtvovanosti. N1 posjetio je Miralema u novembru 2020. godine. On je svakog drugog dana dovlačio u svom privatnom kombiju prazne boce kisika na punjenje. Radio je kao ložač u konjičkoj bolnici, ali je volontirao i u izolatoriju.

“Nema te prepreke koju ćemo uraditi da sve bude uredu, da naši Konjičani ozdrave i da bude sve kako treba”, kazao je tada Miralem.

Prilog možete pogledati ovdje.

Od Mike kisikdžije oprostili su se mnogi ljudi na mrežama. “Otiša je naš brat”, “Napustio nas je još jedan naš sugrađanin, čovjek plemenite duše koji je volio ljude svoj Konjic i Konjičane, pomagao svoje Konjičane u najtežem vremenu Miralem Mika Šabić. Mika naš dobri neka ti je lahka zemlja Bosanska, da te dragi Allah uvede u lijepi Džennet” – samo su neke od objava.

Za Miku je bila prikupljana i pomoć za liječenje. Nažalost, izgubio je bitku s tumorom na mozgu.

Redakcija N1 izražava duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!