Tužne vijesti iz Istanbula: Srce malenog Vede nije izdržalo

Vijesti 31. jan 202116:29 1 komentar
Pomozi.ba

Preminuo je Vedad iz Maglaja koji se povrijedio tokom igre oko viljuškara u Maglaju nakon čega je njegovo liječenje bilo nastavljeno u Turskoj nakon zahvata u Zenici i Sarajevu, javili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Ovaj put teške vijesti iz Istanbula – srce malog Vede nije izdržalo. Nakon nesreće usljed koje je zadobio teške povrede, Vedo se zadnjih mjeseci lavovski borio pa i nakon što mu je odstranjena većina crijeva, pankreas i jedan bubreg, nije se predavao, ali nažalost mali heroj više nije mogao…“, istakli su iz Udruženja Pomozi.ba koji su organizovali humanitarnu akciju za pomoć Vedi.

Podsjetimo, Vedad se igrao oko viljuškara dok niko od odraslih nije u tom trenutku bio tu kada se dogodila nezgoda, a sve de desilo u Maglaju, nakon čega je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu zbog izuzetno teških povreda unutrašnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitaliziran na Pedijatrijskoj klinici KCUS na Jezeru. Ljekari su učinili sve što su mogli, međutim, gangrena je zahvatila kompletno tanko crijevo, dio 12-palačnog crijeva i polovinu debelog crijeva.

Nakon liječenja u Sarajevu, Vedad je upućen u Tursku gdje je trajala njegova borba za život.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare