Twitter uklonio objavu Dodikove kćerke zbog veličanja ratnog zločinca

Vijesti 10. jun 202117:26 7 komentara
Gorica Dodik
Gorica Dodik (Twitter)

Društvena mreža Twitter uklonila je objavu Gorice Dodik, kćerke predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, u kojoj je pružila podršku oosuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Pošto je Mladić prije dva dana u Haagu pravosnažno osuđen je na doživotni zatvor zbog ratnih zločine u BiH, među kojima i zbog genocida u Srebrenici, Gorica Dodik je u tvitu napisala: “Živjela Republika Srpska! Živio Ratko Mladić! Živjeli svi heroji Vojske Republike Srpske!”.

Potom su neki od korisnika Twittera prijavili te njene objave. Ubrzo je reagovala ta društvena mreža i obrisala spornu objavu.

Kompanija Twitter je obrazložila da je njena “istraga pokazala da je ova objava prekršila pravila kompanije Twitter. Prekršeno je pravilo o ‘glorifikaciji nasilja’ “.

Gorica Dodik je potom napisala na Twitteru: “Prijavom mog profila i brisanjem tvitova me ne možete ušutiti. Niti promeniti moje mišljenje. Meni ste dokazali da sam u pravu. Nikada nisam čitala niti me je zanimalo koga vi veličate. Niti mi je palo na pamet da vas pokušavam uvjeriti da griješite. Ja to obrišem i mirna mi je duša i savijest”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare